top of page

שפת גוף בראיונות תקשורתיים

Updated: Jul 30

שפת הגוף היא חלק מהותי בתקשורת שלנו, ומשפיעה באופן ניכר על העברת המסרים שלנו. בראיונות תקשורתיים, שפת הגוף יכולה להדגיש את המסרים שלנו או לסתור אותם, והיא לעיתים חשובה יותר מהמילים שאנו אומרים. מחקרים מראים כי 93% מהמסרים שאנו מעבירים הם דווקא בלתי מילוליים, ולכן כדאי להיערך ואפילו להתאמן על כך מבעוד מועד.

טיפים לשימוש נכון בשפת גוף בריאיון תקשורתי:

  1. שמירה על קשר עין: שמירה על קשר עין ישיר משדרת ביטחון ואמינות. היא עוזרת לחזק את המסר, ולשדר בטחון, לכן כדאי מאוד לשמור על קשר עין עם המראיין.

  2. גוף פתוח: ישיבה בצורה זקופה, פתוחה ומשוחררת משדרת פתיחות ושקיפות. כדאי להימנע מהצלבת ידיים או רגליים, שכן תנוחות אלו יכולות לשדר סגירות או חשש.

  3. חיוך: חיוך ידידותי ונינוח יכול לשבור את הקרח ולהפוך את הריאיון לנעים יותר. דבר זה בהחלט יכול לעבור דרך המסך ולשדר שאנו נגישים ונינוחים.

  4. תנועות ידיים: שימוש מתון בתנועות ידיים יכול לתמוך במסרים ולהבהיר אותם. חשוב לא להגזים בתנועות כדי לא להיראות לחוצים או עצבניים, ובעיקר לא לתופף עם הידיים על שולחן האולפן או לעשות תנועות מוזרות שיסיטו את תשומת הלב של הצופים מהמסר שלנו.

 

אם כן, שפת הגוף משחקת תפקיד מרכזי בראיונות תקשורתיים ויכולה להשפיע באופן משמעותי על האופן שבו המסר שלנו מתקבל. בעזרת תשומת לב לפרטים הקטנים, ניתן לשפר את הסיכויים להצליח בריאיון ולהעביר את המסר בצורה הטובה ביותר.




3 views0 comments

Comments


bottom of page