top of page

איך מתמודדים עם משבר תקשורתי?

Updated: Jul 30

משברים תקשורתיים הם עניין של זמן. כל גוף הבוחר להעלות את הפרופיל התקשורתי שלו, חשוף לבחינה מדוקדקת יותר, ועל כן עליו להיות מוכן לכל תרחיש.


קיימת חשיבות מכרעת להיכרות של יועץ התקשורת את הארגון לפני ולפנים, שכן כך יוכל להיות ערוך למצבי משבר. כשאלה פורצים, רצוי לגבש תכנית לניהול המשבר במהירות, ואין די זמן לבחינה של הדברים הבסיסיים בהם ניתן היה להעמיק מבעוד מועד.


עם זאת, גיבוש תכנית במהירות אין משמעה תגובה מהירה. לעיתים תגובה מהירה עשויה להזיק, שכן לעיתים מתגלים עם הזמן פרטים חשובים שביכולתם להטות את אופן ניהול המשבר.


מה עושים?


בוחרים בדמות בכירה שתהווה את 'הפנים' של הארגון בעיני הציבור, ומציידים אותה בארסנל תשובות לכל השאלות שיופנו אליה. על התשובות להכיל את אותם המסרים שישרתו את הארגון, גם אם אינם מספקים עבור הציבור. תשובות אלה עדיפות על חוסר תגובה שתותיר מקום לספקולציות. בנוסף, לקיחת אחריות והעברת מסר של שקיפות, יורידו לרוב את גובה הלהבות, ישדרו ביטחון ויאפשרו לארגון להיערך טוב יותר עם תשובות ואף להשכיח את המקרה.


במקביל, אם המשבר התעורר בעקבות נזק מתמשך לציבור הלקוחות, יש להפסיק את גורם הנזק, גם אם הדבר יגרור הורדה משמעותית של פעילות הארגון.


על כל ארגון לגבש תכנית מגירה למקרה בו פורץ משבר. בתכנית יפורטו כל האנשים ההכרחיים לניהול המשבר, תסריטים ודרכי פעולה אפשריות.


משברים תקשורתיים קורים חדשות לבקרים, וניהול נכון שלהם יכול למזער נזקים ולעיתים אף לחזק את המותג. עם המסרים הנכונים ניתן לצאת בשלום מכל סוג של משבר – כל סוג.



25 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page