top of page

איך לבנות אסטרטגיה שיווקית לעסק?

 

בניית אסטרטגיה שיווקית לעסק היא אחד מהצעדים הקריטיים להצלחת כל עסק, קטן כגדול. אסטרטגיה נכונה מספקת תוכנית ברורה למיקסום התוצאות ולהשגת המטרות העסקיות, תוך התאמת הפעולות לקהל היעד. אז איך בונים אסטרטגיה אפקטיבית?

 

מטרות

זהו השלב הראשון בכל תכנית אסטרטגית. נרצה להבין מהי המטרה הסופית שלנו, כלומר לאן נרצה להגיע באמצעות הפעולות השיווקיות שנבצע?

האם המטרה היא לבסס את המותג ולחזק אותו? האם המטרה היא לפנות לשוק חדש או להגדיל מכירות? לעסקים שונים יש מטרות שונות, וכל מטרה מכתיבה את הדרך השיווקית של העסק באופן שונה. רצוי להגדיר מטרה מרכזית, ובין 1 ל- 3 מטרות משנה, שננסה להשיג באמצעות האסטרטגיה השיווקית שבונים.

 

קהלי יעד

לאחר הגדרת המטרות נבין מי הם קהלי היעד. נאפיין אותם לפרטי פרטים ככל הניתן, כדי שכל מהלך שיווקי שנעשה לא יהיה לשווא, אלא ידבר לקהל היעד וישרת אותנו. כמעט כל עסק מדבר למספר קהלי יעד, ולכן רצוי לסמן מי קהל היעד המרכזי ומי קהל היעד המשני. ככל שנכיר את הקהל טוב יותר, כך נוכל לבנות מסרים מדויקים שיגיעו אליו וישרת אותנו

 

מסרים

המסרים הם מרכיב מרכזי באסטרטגיה השיווקית, והם אלה שיכתיבו האם נצליח בפעולות השיווקיות שלנו או לא. המסרים צריכים להיות תפורים היטב בהתאם לקהל היעד ולמטרות, ולחזור שוב ושוב בדרכים שונות בכל פעולה שיווקית. בין אם בכתבות תקשורתיות, ברשתות החברתיות שאנחנו מנהלים או בפרסומים – חשוב שהמסרים יחזרו על עצמם, ולא ישתנו מרגע לרגע. כך נוכל להבטיח שהם באמת נטמעים בקרב קהל היעד שלנו.






חקר שוק

הבנת החוזקות והחולשות של המתחרים שלנו, ובהשוואה להם הבנת החוזקות והחולשות שלנו היא חשובה לא פחות. כך נוכל לאתר הזדמנויות חדשות, לבנות בידול ולהציע הצעות לקהל היעד שלנו שיהפכו את המותג לחזק וייחודי.

בחירת ערוצי השיווק ותכנון פעולות קונקרטיות

לקהלי היעד שלנו קיימים ערוצים מועדפים לצריכת מידע, ולאחר שאפיינו היטב מיהם אנחנו גם יודעים באילו ערוצים כדאי שנשקיע את המשאבים השיווקיים. יתכן שהקהל שלנו צורך מידע בעיקר ברשתות החברתיות, בגוגל או אפילו בדיוור ישיר, ויתכן שהוא צורך מידע דרך התקשורת המשודרת והכתובה. בחירת הערוצים המתאימים היא קריטית להשגת היעדים השיווקיים שלנו

יוצאים לדרך

אחרי שהכנו את התשתית אפשר לצאת לדרך עם כתיבת התוכן, רעיונות שיווקיים יצירתיים, קמפיינים פרסומיים ועוד ועוד. רצוי לתכנן לטווח הארוך וגם לטווח הקצר, תוך הבנה שהמסרים תמיד צריכים להיות אחידים. מעבר לכך, רצוי לבצע מעקב ובקרה, להסיק מסקנות ולשפר את האסטרטגיה תוך כדי תנועה.

אסטרטגיה שיווקית חזקה היא המפתח לחיזוק המותג, ותשפר משמעותית את הביצועים העסקיים.

2 views0 comments

Comments


bottom of page